logo.jpg

Paranızı Yetkisiz Tahsilat Noktalarına Kaptırmayın!

550 binden fazla aboneye kesintisiz ve kaliteli doğalgaz dağıtım hizmeti sunan Kayserigaz, tüketicileri yetkisiz tahsilat noktalarına karşı uyardı. Kayserigaz Genel Müdürü Dinçer Akbaba, “Abonelerimiz fatura ödemelerini mutlaka yetkili ödeme noktalarına yapmalı. Aksi takdirde mağduriyet yaşayabilirler” dedi.

Türkiye’nin en büyük doğrudan dış yatırımcısı SOCAR Türkiye’nin iştiraki Kayserigaz, doğalgaz abonelerini yetkisiz olarak fatura tahsilatı yapan noktalara karşı dikkatli olmaya çağırdı. Izni olmadığı halde tahsilat yapan bu işletmelerin çeşitli mağduriyetlere yol açtığına işaret eden Kayserigaz Genel Müdürü Dinçer Akbaba, “Abonelerimiz çağrı merkezimizi arayarak veya www.kayserigaz.com.tr’yi ziyaret ederek, herhangi bir ek ücret alınmadan faturalarını ödeyebilecekleri anlaşmalı ödeme noktaları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirler ve faturaların arkasında da bu ödeme noktalarının listesini bulabilirler. Ayrıca anlaşmalı olmadığımız kuruluşlar tarafından alınacak hizmet bedellerinden ve/veya resmi kurum izni olmadan faaliyette bulunan yetkisiz ödeme merkezlerine yapılacak ödemelerden dolayı mağduriyet yaşamamaları için abonelerimizi uyarmak isteriz.” dedi.

‘KAYSERİGAZ İLE BAĞLANTILARI YOK’

Aracılık hizmetleri adı altında faaliyet gösteren ve izinsiz fatura tahsilatı yapan bu tür işletmelerin Kayserigaz ile hiçbir bağlantısı olmadığını söyleyen Dinçer Akbaba, “Yetkisiz ödeme noktalarının bazıları fatura bedellerini hiç yatırmıyor, bazıları da geç ödeme yaparak abonelerimizin gecikme faizine maruz kalmasına neden oluyor. Bu işletmeler tarafından verilen dekont ve benzeri belgelerin yasal bir dayanağı olmadığı için tüketiciler herhangi bir hak da iddia edemiyorlar. Her zaman abonelerinin yanında yer alan bir şirket olarak, olası bir mağduriyetin önüne geçmek adına abonelerimizi dikkatli olmaya çağırmayı kendimize görev olarak kabul ediyoruz.” ifadesini kullandı.

WEB SİTESİNDEN TAKSİTLİ ÖDEMEK MÜMKÜN

550 binden fazla abonesi bulunan Kayserigaz, abonelerinin herhangi bir ödeme sorunu yaşamaması için çok sayıda kanaldan tahsilat hizmeti veriyor. ‘3D güvenlikli sanal POS’ uygulamasını başlatan Kayserigaz, web sitesi üzerinden kredi kartı ile doğalgaz faturalarını da taksitli ödenebilmesini mümkün hale getirdi.

Aboneler; Kayseri’nin muhtelif yerlerinde bulunan Akıllı Vezneler, PTT şubeleri, anlaşmalı bankalar ve noktalar yanı sıra BYZ Outlet ve KayserMall AVM içinde bulunan Kayserigaz abone merkezlerinden ödeme yapabildikleri gibi ilçelerde de Kayserigaz anlaşmalı ödeme noktalarından fatura tahsilatlarını gerçekleştirebiliyor.